вторник, 1 март 2011 г.

Cajun-Spiced Potato Wedges


Необходими продукти:
  • 6 необелени картофа
  • 3 глави червен лук, нарязани на 8 парчета всяка
  • 1 лимон, нарязан на 6 парчета
  • 12 скилидки необелен чесън
  • 4 листа дафинов лист
  • 1/3 чаша зехтин
  • 3 с.л. пресен лимонов сок
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. ригън
  • 1 ч.л. суха мащерка
  • 1/2 ч.л. лют пипер (ако имате cayenne pepper, още по-добре)
  • 1/2 ч.л. смлян кимион
  • сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:

Измийте много добре картофите, без да ги белите. Нарежете ги на дебели триъгълни парчета. Сотирайте ги в голяма тенджера с вряща посолена вода за около 3 минути. Излейте водата и ги оставете да се отцедят добре. Картофите може да се приготвят няколко часа преди запичането им.

Сложете картофите, лука, лимона, чесъна и дафиновия лист в голяма тава за печене.

Разбийте добре зехтина, лимоновия сок, доматеното пюре, червения пипер, ригъна, мащерката, лютия пипер и кимиона и излейте сместта върху картофите. Разбъркайте добре и овкусете със сол и черен пипер.

Печете във загрята фурна на около 200 градуса, като разбърквате картофите често.


Изглеждат вкусни, нали? А и за любителите на печен лук и чесън е много изкусително ястие или гарнитура.