вторник, 18 февруари 2014 г.

РЪЖЕН ХЛЯБ ЗА ХЛЕБОПЕКАРНА

Продукти:

230 г пълнозърнесто ръжено брашно
230 г бяло брашно
140 мл вода
140 мл кисело мляко
2 чаени лъжички сол
2 чаени лъжички кафява захар
2 супени лъжици олио/зехтин
1 пакетче суха мая за хляб

Разбийте киселото мляко с водата. Сипете ги в контейнера, добавете олиото и двата вида пресято брашно. Добавете солта и захарта в в двата края на контейнера. В средата оформете кладенче и сипете маята.

Печете на програма ''пълнозърнест хляб'', средно изпечена коричка. В моята хлебопекарна това е 3-та програма. След второто месене (индикатора показва 2 ч. и 7 минути) извадете тестото и махнете бъркалките. Омесете тестото бързо и го оформете във формата на хляб и го върнете в контейнера.

Следват снимки!!!!!!