събота, 8 януари 2011 г.

Спаначник

Продукти:

  1. 1 пакет кори за баница
  2. 125 гр краве масло и малко олио
  3. ½ кг спанак
  4. 5 стръка пресен лук или 1 глава стар лук
  5. 400 гр сирене
  6. 6 яйца
  7. Джоджен или мента


 

Начин на приготвяне:

Спанакът се измива и се нарязва на тънки лентички. Лукът се нарязва и се запържва в сгорещеното олио. Прибавя се спанакът и се задушава докато омекне. Накрая се прибавя и нарязания джоджен или мента. Оставя се настрани да поизстине.

Разбиват се 3 яйца, сиренето се натрошава и се добавя към яйцата.

Тавата за печене се намазва с разтопеното масло и започваме да редим корите. Слагаме 4 кори, като всяка се намазва с разтопеното масло. След това слагаме 1/3 от плънката и пак 4 кори намазани с масло. Така продължаваме с плънка кори, като накрая слагаме кори и пак намазваме с масло.

Печем баницата в предварително нагрята фурна на 180 градуса. Когато се зачерви отгоре се полива с още 3 разбити яйца и се допича.

Няма коментари:

Публикуване на коментар