Необходими продукти:Кайма - 500 гр смес свинско и телешко
Картофи - 1 кг
Лук - една голяма глава
Зехтин или олио - 100 мл
Домати от консерва - 100-150 гр
Черен пипер на вкус
Червен пипер - 2 с. л.
Чубрица, или друга подправка като мащерка или ригън
Магданоз - 1 връзка
Сол
За заливката:
Яйца - 3 бр.
Брашно - 2 с.л.
Кисело мляко - 400 гр
Кашкавал или друго настъргано твърдо сирене - 150 гр
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват на дребни кубчета.
Лукът се нарязва на дребно. Изсипват се в тавата и се добавя каймата. Прибавят се доматите и се налива вода (а още по-добре прясно мляко) до нивото на продуктите. Тази смес се разбърква добре с ръка, за да стане каймата на "трохи". Добавя се зехтина.
Яденето се слага в загрята фурна на 180 градуса и се пече докато картофите омекнат. Когато това стане тавата се изважда от фурната и се добавят солта и останалите подправки. Разбърква се и се връща във фурната за около 10 минути, докато приготвим заливката.
Как се приготвя заливката?
Отделяме белтъците и жълтъците на яйцата в два отделни съда.Разбиваме жълтъците и постепенно добавяме брашното и след това киселото мляко.
След това разбиваме белтъците на сняг и ги добавяме към жълтъчената смес.
Няма коментари:
Публикуване на коментар