Необходими продукти:
- кайма - 1 кг
- яйца - 7 бр., 2 от които твърдо сварени
- магданоз - 1 връзка
- галета - 300 гр
- индийско орехче - 1/2 ч.л.
- черен пипер - 1/2 ч.л.
- сос уорчестър - 2 с.л.
- сол на вкус
- моркови - 200 гр
- кисели краставички - 300 гр
За плънката на вретеното се сваряват 2 яйца и морковите. След това яйцата, морковите и киселите краставички се настъргват на едро ренде и се объркват добре.
Каймата се изважда от хладилника и се оформят топки, които се разплескват и в средата се слага от плънката.
След това внимателно се оформят във вид на вретено и се овалват добре в галета.
След това се потапят в останалите разбити 3 яйца и се панират в тиган с олио. Температурата не трябва да бъде много висока, за да не останат сурови отвътре.
Аз ги сервирах с печени картофи по кейджунски (cajun-spiced potatoes), но може и с обикновена картофена салата.
Рецептата за печените картофи (cajun-spiced potatoes) ще публикувам скоро. Не знам как да преведа cajun на български, но това е кухня типична за американския щат Луизиана. Стават много вкусни!
Няма коментари:
Публикуване на коментар