сряда, 17 ноември 2010 г.

Винен кебап ала мама Рада


Продукти:

700г свинско месо
5-6 с.л. олио
2 глави лук
2-3 морковa
4-5 скилидки чесън
1/2 ч.ч. настъргани домати
200 мл червено вино
2 ч.л. червен пипер
3-4 дафинови листа
10 зърна бахар
2 с.л. брашно
черен пипер, мащерка, сол на вкус




Месото се нарязва на парченца. Нагрява се мазнината и в нея се изсипва месото. Посолява се и се задушава до изпаряването на водата и избистряне на мазнината, която остава. Прибавят се нарязаните лук и моркови и нарязаните скилидки чесън. Оставя се да се задушат зеленчуците, докато останат само на мазнина и се прибавя червеният пипер. Веднага се залива се с виното, за да не изгори пипера. Долива се топла вода-да покрие месото. Прибавят се дафиновите листа и бахарът. Оставя се да ври, докато месото се свари. Слагат се доматите, черният пипер и мащерката. Когато доматите са сварени, се прибавя размитото във вода брашно. След като заври, ястието се отмесва от огъня. Сервира се със сварен ориз или пухкаво картофено пюре.




Освен с картофено пюре, може да се сервира със сварен ориз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар